Skip to main content

SEO & Zoekmachines

Hoe komt je website hoog in Google?

SEO en zoekmachine optimalisatie is ons specialisme, we hebben er zelfs boeken en artikelen over geschreven. Deze kennis passen we natuurlijk toe in onze websites. Zo zorgen we voor hogere posities in de Google ranglijsten en meer bezoekers. Want een website zonder bezoekers is natuurlijk weggegooid geld! Elke website die we bouwen wordt met SEO in gedachten vanaf de basis opgebouwd. Daarnaast adviseren we je hoe je verder de vindbaarheid kunt vergroten en wat wij verder voor je kunnen doen.

SEO en zoekmachine optimalisatie Almere

SEO publicaties

Wij hebben in de afgelopen jaren veel artikelen en zelfs boeken gepubliceerd over SEO, en dan vooral in combinatie met ons favoriete CMS Joomla:

Joomla SEO boek (EN)
Lees publicatie
Joomla SEO boek (NL)
Lees publicatie
Officiële Joomla blog
Lees publicatie
Frankwatching blog
Lees publicatie
Template Monster blog
Lees publicatie
Joomla SEO tips (eigen beheer)
Lees publicatie

Wat doen we met SEO?

SEO is altijd maatwerk. Er zijn natuurlijk altijd basiszaken die goed moeten staan, en deze stellen we in zonder dat je daar een meerprijs voor moet betalen. Elke SK-Web website staat als een huis en heeft een goede SEO basis. Daar bovenop is maatwerk soms nodig, en dat zullen we ook altijd bespreken. Sommige zaken kun je zelf doen, al dan niet na uitleg van ons (bijvoorbeeld goede teksten schrijven). Maar soms kunnen wij de site SEO-technisch op een nog hoger vlak tillen. Hieronder lees je alvast een (niet-volledige) greep uit wat we allemaal (kunnen) doen.

 • Zoekwoorden

  We adviseren je over het goede gebruik van zoekwoorden in je teksten. Zo zorg je dat je bezoekers met hun zoektermen bij jou terecht komen.

 • Paginastructuur

  De structuur van je website is erg belangrijk. Door een logische structuur en hiërarchie aan te brengen is voor zoekmachines duidelijk hoe belangrijk een pagina is. Dit onderdeel wordt vaak onderschat!

 • SEO Metadata

  Door zogenaamde metadata toe te voegen aan de site kun je zorgen dat je website er optimaal uitziet tussen de andere zoekresultaten op Google. Je kunt er zelfs hoger mee scoren dan je concurrentie!

 • Code en techniek

  De broncode van je website moet goed gestructureerd zijn en de goede HTML tags bevatten. Zo kan Google de elementen van je website goed begrijpen en waarderen.

 • Snelheid

  Google vindt snelheid erg belangrijk en het legt hier ook de nadruk op in zijn communicatie. We zorgen dus altijd voor snelle laadtijden en passen daar de website dus ook op aan.

 • Gestructureerde data

  Door gestructureerde data toe te passen kun je in de broncode markup aanbrengen waarmee zoekmachines nog sneller de content kunnen herkennen. Zo kun je bij bijvoorbeeld een webshop de prijs, de waardering en de voorraad benadrukken. Als je dit goed doet, neemt Google het ook over in de lijst met zoekresultaten.

 • Lokale SEO

  Zeker bij lokaal zoeken op je eigen lokatie (bijvoorbeeld Almere) zie je na de betaalde resultaten, maar voor de "organische" zoekresultaten vaak drie resultaten in een Google Maps layout. Daarmee sta je dus gelijk bovenaan de lijst. Hiervoor kun je apart optimaliseren.

 • Google diensten

  Elke site schrijven we altijd in bij Google Search Console. Dat geeft goede feedback over de technische stand van zaken op SEO gebied zoals Google die constateert. Ook wordt de site zo sneller gevonden en geïndexeerd in de zoekresultaten. Indien van toepassing implementeren we ook Google Analytics, Tag Manager en dergelijke.

 • Betaalde rankings

  Door te betalen kun je natuurlijk altijd helemaal bovenaan komen met Google advertenties. Dit is een vakgebied op zich en we werken hiervoor samen met ons netwerk.

 • SEO Audit

  Door zo nu en dan een SEO audit uit te voeren kijk je nog eens kritisch of alle puntjes wel op de i staan op SEO gebied. Wij kunnen deze periodiek uitvoeren. Ook als wij je site niet gemaakt hebben, kunnen we zo'n scan vrij snel voor je uitvoeren en weet je of je site nog up to date is of dat er werk aan de winkel is. Optioneel kunnen wij periodiek monitoren of er nog zaken zijn die verbeterd kunnen worden.

Wil je ook hoog in Google scoren?

Neem gerust contact met ons op via email of telefoon. Dan nemen we je project goed onder de loep, of we bouwen een goed presterende website voor je! We spreken graag een keer met je af.