Skip to main content

Prijzen

Prijzen van Webdesign , hosting en onderhoud

De prijzen voor het bouwen van een website zijn vantevoren lastig in te schatten, dat hangt van heel veel factoren af. Maar om een idee te geven: een hele simpele website van maximaal 10 pagina's met een contactformulier kan al gebouwd worden vanaf €750,-. Dan moet de briefing wel heel duidelijk zijn, de teksten al bekend zijn en de design-richting ook duidelijk zijn. In de meeste gevallen zal de prijs dus wat hoger uitvallen, zeker bij meer complexe websites die veel overleg vergen of als we nog een grafisch ontwerp moeten maken. Maar neem gerust contact op als je hierover wilt overleggen.

Terugkerende kosten

Nadat we je website gebouwd hebben wil je natuurlijk dat je website veilig gebruikt kan worden en niet gehackt wordt. Om dat te voorkomen zorgen we dat de updates van het CMS en de geïnstalleerde plugins en extensies altijd netjes bijgehouden worden. We installeren een firewall die ongewenst verkeer buiten de deur houdt. Ook worden er op 2 niveau's backups gemaakt zodat zelfs bij een hack we altijd terug kunnen naar de goede versie. Trouwens, in 15 jaar als webdesigner is dat ons nog nooit overkomen ;)

Voor deze diensten moeten we wel kosten rekenen. Die kosten zijn redelijk goed vantevoren in te schatten, en die staan hieronder in de tabel:

ItemPrijs (excl. BTW)
Domeinregistratie (per domein)

Vanaf € 20

per jaar
Hosting (afhankelijk van webruimte, aantal emailaccounts e.d.)

Vanaf € 90

per jaar
Technisch onderhoud (Joomla & plugin updates, backups, firewall), afhankelijk van complexiteit

Vanaf € 180

per jaar
Abonnementen voor templates en plugins (gemiddeld €20 - €40 per site)

Ingebegrepen in technisch onderhoud

Uptime monitoring (€15,-)

Ingebegrepen in technisch onderhoud

Dubbele backups (€20,-)

Ingebegrepen in technisch onderhoud

SEO monitoring (neem contact op voor uitleg)

Vanaf € 150

per jaar
Uurprijs voor extra werk

€ 65

per uur

NB: deze prjzen zijn een indicatie. In de praktijk kan hiervan afgeweken worden.