Portfolio


Deze websites hebben wij gerealiseerd voor onze klanten

Ode Uitvaartbegeleiding webdesign

Ode Uitvaartbegeleiding


Ode Uitvaart   Amsterdam   Juni 2018

Aanvankelijk is voor Ode Uitvaartbegeleiding aan de hand van hun vorige website een SEO onderzoek uitgevoerd. Hier kwamen een aantal bevindingen uit die in het toenmalige Content Management Systeem niet goed te implementeren waren. Daarom is toen besloten de website opnieuw te bouwen, maar dan in het Joomla CMS.

Een andere SEO-uitdaging was dat de vorige website op een .amsterdam domein geplaatst was. Dit was weliswaar vanuit een SEO-oogpunt gedaan, maar dat bleek enerzijds niet effectief te zijn en anderzijds voelde de domeinnaam niet goed bij de bedrijfsnaam van Ode. Er is daarom besloten een ooit eerder gehanteerde domeinnaam te herbruiken.

Een verhuizing naar een ander domein vereist een nauwkeurige stappenplan. Bij een niet-correcte procedure kunnen de SEO consequenties serieus zijn. Deze procedure is zo netjes mogelijk vanuit de Google richtlijnen uitgevoerd en binnen  enkele dagen was de Google index aangepast voor de nieuwe domeinnaam.

Enkele maanden na de lancering van de nieuwe website bleken de Google rankings van een aantal vantevoren vastgestelde zoekwoorden vrijwel allemaal gestegen. Ook bleken de rankings op Google Maps significant prominenter:

Het grafisch design van de vorige site was wel naar wens dus dat moest in eerste instantie behouden blijven. Wel zijn tijdens het bouwen uiteindelijk toch veel aanpassingen en verbeteringen uitgevoerd. Op die manier is de gebruiksvriendelijkheid van de website uiteindelijk flink verbeterd. 

Tenslotte is het beheer van de website zo makkelijk mogelijk gemaakt. Hierdoor kan Ode zelf makkelijk wijzigingen aan bestaande inhoud uitvoeren en nieuwe content plaatsen.

Ode Uitvaartbegeleiding website

Adres

Vogelakker 88
1349EM Almere
+(31) 36 2340 771

info@sk-web.nl

Bank en KvK

ABNAMRO: NL62ABNA0450463079
KvK-nummer: 51756854

Privacy Statement

Social media