Skip to main content

Joomla Webdesign

Wij zijn dé Joomla expert

Wij zijn bronzen sponsor van de Joomladagen die op 12 en 13 mei in Tilburg georganiseerd werden!
Bekijk het op www.joomladagen.nl

Je wilt natuurlijk zelf je website kunnen beheren. Dankzij het Content Management Systeem (CMS) dat wij gebruiken is dat heel makkelijk. Wij gebruiken het open-source (dus gratis) CMS Joomla. Dit biedt standaard een overzichtelijk beheers-gedeelte, waarmee je tekst en plaatjes in je website makkelijk aan kunt passen. Wij zijn gespecialiseerd in het Joomla CMS en bouwen al onze websites hiermee. Binnen de Nederlandse en internationale Joomla community zijn wij erg actief. Zo spreken wij geregeld op de Joomladagen, schrijven wij voor het internationale Joomla Community Magazine en zijn wij schrijver van het boek Joomla SEO & Performance. Ben je dus op zoek naar een echte Joomla expert, dan ben je bij SK-Web Almere aan het goede adres!

Pagebuilder

Wij bouwen in onze websites standaard een pagina bouwer in waarmee je visueel de inhoud aan kunt passen, zowel tekst als foto's. Je kunt hiermee makkelijk content heen en weer slepen en verplaatsen, zie de video hieronder:

Over Joomla

Mocht je niet bekend zijn met het Joomla CMS, dan vind je hier wat algemene informatie over ons favoriete Content Management Systeem:

Wat is Joomla

Joomla is simpelweg een mooi instrument om websites te bouwen die standaard veel mogelijkheden bieden. Denk aan content beheer, gebruikersrechten, responsive design en nog veel meer. Als website eigenaar hoef je trouwens niets van Joomla te weten, wij zorgen dat de website zo gebruiksvriendelijk wordt ingericht dat je heel makkelijk je eigen teksten en plaatjes kunt beheren.

Open source, dus geen licenties

Joomla is een open-source systeem. Dit houdt in dat je niet vast zit aan licenties, en het is gratis te installeren. Ook maakt dit het in principe makkelijk om te switchen van webdesigner. Door de grote community is de overdracht van een website niet moeilijk, dus je zit met uw website nooit vast een host of beheerder.

Joomla templates

Een Joomla template bepaalt het grafische ontwerp van je website. Wij werken meestal met templates van Yootheme. Deze zijn zeer veelzijdig en altijd zo in te richten dat je een uniek design krijgt. Ook zijn ze zeer stabiel, worden goed ondersteund en ze zijn vriendelijk voor zoekmachines. Tenslotte zijn ze erg licht, waardoor ze erg snel laden.

Joomla extensies en plugins

Met Joomla extensies is de standaard functionaliteit van je website uit te breiden. Wil je een webshop, dan installeren wij een webshop extensie. Hetzelfde geldt voor kalender functionaliteit, grafische effecten als foto-gallerijen, formulieren, speciale SEO functionaliteit en nog veel meer. Er is eigenlijk geen website type dat niet met Joomla te bouwen is.

Onderhoud en updates

Net als alle open-source systemen worden er regelmatig updates uitgebracht voor Joomla. De updates betreffen vaak nieuwe of verbeterde functionaliteit, maar ook veiligheids-updates. Vooral om de laatste reden is het zaak deze altijd snel te installeren. Wij bieden onderhoudspakketen waarbij we deze updates voor je uitvoeren, al kun je dit ook redelijk makkelijk zelf doen als je de website in eigen beheer wilt nemen.

Joomla publicaties

Wij hebben in de afgelopen jaren veel artikelen en zelfs boeken gepubliceerd over Joomla, en dan vooral in combinatie met ons specialisme in SEO:

Joomla SEO boek (EN)
Lees publicatie
Joomla SEO boek (NL)
Lees publicatie
Officiële Joomla blog
Lees publicatie
Frankwatching blog
Lees publicatie
Template Monster blog
Lees publicatie
Joomla SEO tips (eigen beheer)
Lees publicatie

Op zoek naar een echte Joomla specialist?

Wil je een nieuwe Joomla website laten ontwerpen? Of wil je dat we eens naar je bestaande Joomla website kijken? Neem gerust contact met ons op via email of telefoon. We spreken graag een keer met je af!